Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашни консервирани корнишони

Домашни консервирани корнишони

редакция:
Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15 бр.
"Всички си имаме поне по една любима рецепта за домашни консервирани корнишони, но и от чуждите буркани не отказваме да опитаме!"

Необходими Продукти

  • краставици - 10 кг корнишони
  • лук - 1 кг кромид
  • черен пипер - 5 пакетчета, на зърна
  • копър - няколко стръкчета
  • оцет - 2 бутилки, винен
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно големи буркани се слага оцет до ръбчето на буркана.

Добавя се по една бебешка лъжичка сол и захар.

Слага се 3-4 зрънца черен пипер и 2-3 парчета едро нарязан лук.

Корнишоните се измиват добре и се слагат в подготвените буркани.

Добавя се стръкче копър и се затварят бурканите. Варят се 10 мин. за стерилизиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: