Начин на приготвяне
Пилешкото месо се почиства и нарязва на порции, а зелето се нарязва на дребно. За тази рецепта съм използвала глинен съд, ако нямате го направете в по дълбока тава, като за капак ползвайте домакинско алуминиево фолио.
Сложете половината от зелето в съда, наредете върху него пилешкото, между тях дафинов лист и зрънца пипер. Ако е необходимо посолете, в случая аз не съм слагала, защото зелето ми е достатъчно солено.
Прибавете и останалото зеле отгоре, поръсете с червен пипер, олио, сипете бульона и зелевата чорба и разбъркайте с ръце така че всички продукти да се овкусят.
Червения пипер е с опушен аромат, ако нямате направете го с обикновен, но аромата на пушения е страхотен и вече може да се намери във всички по-големи магазини.
Затворете глинения съд с капак и сложете във фурната на 200 градуса за 30 минути, след това намалете градусите на 160 и задушавайте час и половина.
Накрая махнете капака и с помощта на вилица изкарайте пилешкото месо най-отгоре. Оставете отново във фурната на 180градуса още 20 минути до златисто-кафяв загар на месото.
Коментари