Чушки пълнени с леща

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Чушки пълнени с леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ако и на вас са ви омръзнали обикновените пълнени чушки с ориз, опитайте нашето неустоимо предложение с леща"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • леща - 200 гр.
  • царевица - 250 гр.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сирене
  • бульон - 1 кубче
  • царевично брашно - 2 ч.л.
  • сметана - 150 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 400 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се почистват семената, като се запазят дръжките ( те се използват за капачета). Запържваме ги от всички страни в кравето масло.

В купа смесваме измитата леща, сладката консервирана царевица и куркумата. С тази смес пълним чушките. Поставяме ги в тенджера, поръсваме с настърганото сирене. Разтваряме зеленчуковия бульон с водата и заливаме чушките. Тенджерата я покриваме с капак и варим на слаб огън 40 мин. Изваждаме чушките.

В останалия бульон в тенджерата добавяме царевичното брашно, сметаната, сол и черен пипер. Разбъркваме соса и с него се заливат чушките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: