Обърнат овчарски пай

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
184
1k
488
534
2
04/02/2016
"Изпитана рецепта за овчарски пай от нашата читателка Анелия Терзиева. Да ви е сладко! Благодарим Нели!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 489
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи слагаме да се варят. Чесънът и морковът нарязваме на ситно и запържваме до златисто. Ако използваме от по-големите каперси, нарязваме и тях и добавяме към морковите и чесъна, а ако са по-малки, ги слагаме цели.

Прибавяме и каймата и запържваме добре. Добавяме доматената паста, като при необходимост може да се добави и малко вода. Слагаме и подправките(босилек, риган, сол, черен пипер, червен пипер) и оставяме да къкри около 10 мин.

Сварените картофи намачкваме с малко сол, мащерка и масло и полученото пюре разпределяме в подходящи съдове за индивидуално сервиране или в тавичка.

Отгоре поставяме сместа с каймата и накрая нарязаните на ситно или нарязани сирена. Запичаме за 15-20 мин. Наричам ястието обърнат овчарски пай, защото за разлика от това ястие, тук слагаме картофите под каймата.

Сирената с които поръсваме ястието могат да бъдат и ементал, пармезан, грано падано, пушен кашкавал и т.н.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Марияна  Терзиева
Изпробвах рецептата и много вкусно ястие се получи.Внучката ми беше възхитена .
0
0
Марияна  Терзиева
Рецептата много ми харесва и непременно ще я пробвам
0
0
Анелия Терзиева
Благодаря ви мили дами за хубавите коментари!
0
0