Начин на приготвяне
Нарязвате предварително лука, морковите, чушките и картофите на дребно в една средно голяма тенджера.
Добавяте вода повече от литър и ги оставяте да врят докато омекнат. След това в една дълбока купа изсипвате пакетчето кайма и добавяте шарената сол, чубрицата, червения пипер, копъра и магданоза. Смесвате ги.
В отделна чиния слагате брашно за овалване, а след като оформите топчетата и ги пускате в тенджерата. Слагате подправките чубрица, супена лъжица сол, магданоз, копър. Ако водата, където са врели зеленчуците, е извряла, може да долеете още по ваш избор.
Накрая, след като всичко е готово, правя застройка от 3-4 супени лъжици кисело мляко и жълтъка от едно яйце. Разбивам, взимам от тенджерата малко към застройката, разбърквам и след това го добавям към цялата супа. Оставям за около 5 минути на котлона и го изключвам.
Коментари