Начин на приготвяне
Картофите се почистват и нарязват на кубчета. Чушката се нарязва на филийки, морковите - на големи парчета, целината - на кубчета, гъбите - на кубчета, главата лук - на четвъртини.
В тенджера с вода и зехтин за готвене се поставят всички зеленчуци заедно с кубчетата бульон и зърна от микс на черен пипер. Оставят се за заврат на умерен котлон.
Каймата ми беше предварително овкусена, само я направих на топчета, които овалях в малко брашно.
След като е завряла водата, добавих топчетата, мащерката и се оставя на котлона, докато омекнат напълно зеленчуците. Малко преди да се свали супата от котлона, се добавя и фидето, да се сготви за няколко минути.
Добавя се бучка масло за аромат и се посипва с наситнен магданоз.
Това е непретенциозна супа топчета със зеленчуци, които са останали във фризера замразени.
Не правя застройка, защото ми е тежка през лятото, предпочитам я свежа и бистра.
Свежата зеленчукова супа с топчета е готова.
Коментари