Стар боб в гювеч

RenkataRenkata
Чирак
41
263
80
190
05/02/2016
"Днес ще ви представим тази класическа, но незаменима, боб чорба в глинен гювеч. Ако и сложите и люто чушле, няма да има равна на себе си"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 376
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Родопският боб се кисне от вечерта, хвърля се водата, измива се, наливаме чиста и слагаме да заври в тенджера.

През това време пържим/задушаваме лука и моркова, слагаме доматен сос.

Размиваме 2 с.л. брашно със студена вода, наливаме при зеленчуците и разбъркваме добре.

Като заври бобът, хвърляме първата вода. Наливаме чиста, по-топла вода вече в глинестия съд.

Слагаме боба, лука и моркова. Слагаме подправките без солта и слагаме капака.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса до готовност, като накрая увеличаваме градусите, за да се до сгъсти повече.

На финала слагаме солта и ако има нужда, овкусяваме още с подправките.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар