Начин на приготвяне
Родопският боб се кисне от вечерта, хвърля се водата, измива се, наливаме чиста и слагаме да заври в тенджера.
През това време пържим/задушаваме лука и моркова, слагаме доматен сос.
Размиваме 2 с.л. брашно със студена вода, наливаме при зеленчуците и разбъркваме добре.
Като заври бобът, хвърляме първата вода. Наливаме чиста, по-топла вода вече в глинестия съд.
Слагаме боба, лука и моркова. Слагаме подправките без солта и слагаме капака.
Поставяме в загрята фурна на 180 градуса до готовност, като накрая увеличаваме градусите, за да се до сгъсти повече.
На финала слагаме солта и ако има нужда, овкусяваме още с подправките.
Коментари
С капак, без капак ,на какво ниво и на кой реотан - горен, долен или двата ?!
Абе хора учете се как се пише рецепта бе !