Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разтваря в прясното мляко с захарта и се оставя на топло за кратко. Замесва се меко тесто с киселото мляко, солта, олиото. Оставяме го да втаса за 30 минути, покрито с фолио.
После се разточва с малко брашно на правоъгълна кора. Намазва се с олио и се поръсва с натрошено сирене. С нож се нарязва на три по-широки ленти.
Нареждат се една върху друга и отново се нарязват на парчета като квадрати. Намазваме кексова продълговата форма с олио и поръсваме с брашно.
Нареждат се тестените парчета изправени, докато се напълни формата. Отгоре се намазва с разбит жълтък с малко вода и поръсваме обилно със микс от семена. Печем в умерено загрята фурна 180 градуса за половин час.