Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Питка с червен лук

Питка с червен лук

К КК К
Готвач
1577381671
Питка с червен лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Разчупвате питката и ароматът на плънката ви оставя без думи - ето така ще се случат нещата"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • за плънката
  • червен лук - 10 бр. пресен
  • сол - на вкус
  • копър - 1 връзка
  • червен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне: В купа изсипваме около две шепи брашно. В друго купа слагаме киселото мляко и сода и разбиваме. След това изсипваме киселото мляко при брашното и солта и месим, докато се получи меко тесто.

След това го разстиламе на голям лист, като се съобразяваме с тавата, в която печем. Заливаме с плънката, която равномерно поставяме и след това я свиваме. Слагаме да се пече в умерена фурна на 180 градуса.

Начин на приготвяне на плънката: Нарязваме лука и го слагаме в тиган да се запържи с олио и малко вода. След като се е запържил, го посоляваме и му добавяме малко червен пипер и един вързоп копър, разбъркваме добре и го сваляме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: