Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб с квас от нахут

Домашен хляб с квас от нахут

КрасиКраси
Новак
2312049
Домашен хляб с квас от нахут
Снимка: Краси
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг бяло
  • вода - 660 мл хладка
  • квас - 200 мл от нахутено брашно
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото ръчно се замесва от вечерта. Покрива се с кърпа или фолио. Втасва цяла нощ във изключена фурна.

Сутринта се размесва за кратко с добавяне на малко брашно, защото тестото е доста лепкаво. Оформят се хлебчетата, поставят се във форми поръсени с малко брашно.

Поръсват се отгоре с брашно. Правят се разрези с остър нож. Поставят се във фурна и се включва на 40-50 градуса около 40-50 мин., докато се надигнат, след което се включва на 220 градуса.

След като се достигне температурата, градусите се намалят на 190 и се доопичат до суха клечка.

Във фурната се поставя купичка с вода, за влажен въздух. Резултатът е вкусен, хрупкав и ароматен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
От къде може да се набави този квас?
05.02.2016 21:23
1
Покажи всички подкоментари