Начин на приготвяне
Тестото ръчно се замесва от вечерта. Покрива се с кърпа или фолио. Втасва цяла нощ във изключена фурна.
Сутринта се размесва за кратко с добавяне на малко брашно, защото тестото е доста лепкаво. Оформят се хлебчетата, поставят се във форми поръсени с малко брашно.
Поръсват се отгоре с брашно. Правят се разрези с остър нож. Поставят се във фурна и се включва на 40-50 градуса около 40-50 мин., докато се надигнат, след което се включва на 220 градуса.
След като се достигне температурата, градусите се намалят на 190 и се доопичат до суха клечка.
Във фурната се поставя купичка с вода, за влажен въздух. Резултатът е вкусен, хрупкав и ароматен хляб.
Коментари