Клефтико

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Клефтико1 / 2
17/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лимонов сок - от 1 бр.
  • риган - 1 с.л.
  • агнешки пържоли - 4 бр. с кокала
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глави
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бяло вино - 150 мл сухо
  • брашно - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, ригана, сол и черен пипер и намажете месото. Оставете го да се маринова за поне 4 часа в хладилник.

Загрейте фурната на 160 градуса. Отцедете агнешкото от маринатата и го подсушете с кухненска хартия. Загрейте зехтина и запържете пържолите от двете страни.

Прехвърлете ги в тава, отгоре наредете нарязания лук и дафиновия лист, след това залейте с виното и маринатата.

Смесете брашното с вода и оформете меко тесто. Разточете и покрийте тава. Запечете за 2 часа и сервирайте с варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: