Пици по италиански

06/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 172
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меси се в машина за хляб или в тестомесачка. Може и на ръка, но става по-хубаво машинно. Тук не важи това за подготовката на маята, за това просто слагате всички съставки без брашното, смесвате ги добре и почвате да добавяте брашно до желаната консистенция.

Разделяте тестото на 3 топки и ги завивате в намазнени със зехтин парчета стреч фолио. Слагате ги в хладилника да престоят за около 30 мин., а през това време си нарязвате и подготвяте съставките за отгоре.

Кашкавала го стържете на ситното ренде, шунката на много тънко се реже (в моя случай наготово от магазина), гъбите цели напречно и на немного тънко се режат, да не се загубят, като се изпекат.

Доматите, ако са от варианта на кубчета, съвсем леко ги намачквате и овкусявате със сол, риган и зехтин. Ако са домашни, с малко магданозец са готови направо за разстилане върху блата, като само се добавят подправките.

Блатовете се разпъват с ръце и пръсти с помощта на малко брашно, оставя се леко надигнато ръбче, разпъвате ги с размера на тавичките ви, и след това ги слагате в тях, като тавата трябва да е добре омазнена.

Пекат се на предварително загрята фурна на около 220 градуса, без вентилатор. Гледайте блатът ви да не е дебел, а само ръбчетата да са леко надигнати като на снимката.

Когато ги извадите от фурната, намажете крайчетата със зехтин. Първата пица е само с моцарела отгоре, а другите две са с шунка, кашкавал и гъби. В центъра има яйце, което се чуква по средата на печенето. Кашкавалът се слага върху доматите, под другите съставки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар