Начин на приготвяне
Активира се маята, като се натрошава във водата със захарта и се оставя да бухне. Сипва се маята в двата вида смесени брашна, добавяме солта, олиото и замесваме средно меко тесто.
Покриваме с фолио и оставям да втасва за 1 час. В купа смесваме олиото и за аромат прибавяме нарязан ситно магданоз, може и сух.
В намаслена и набрашнена с царевично брашно форма за кекс нареждаме малки топчета, имащи големината на орехи. Всяко се потапя в ароматното олио.
Нареждат се, докато свърши тестото и оставяме да почине за още 20 минути. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути.
Изважда се от формата, като се обръща в поднос. Добре се комбинира със сирене и лютеница.
Коментари