Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с Царевично Брашно

Хляб с Царевично Брашно

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Хляб с Царевично Брашно1 / 2
17/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. бяло
  • сол - 1/2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно и направете отвор в центъра на получената купчинка. В него добавете маята и една чаена чаша вода. Когато установите, че маята се е разтворила, прибавете мазнината и солта.

Добавете още една чаена чаша вода в сместа и пристъпете към замесване на тестото, което след това трябва да се остави да втаса.

Втасалото тесто се оформя като хлебче и се поръсва с царевично брашно. Накрая се пъхва в загрята фурна и се пече, докато обемът на хляба увеличи и то хване златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: