Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Бриош с крем и парченца шоколад

Бриош с крем и парченца шоколад

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Бриош с крем и парченца шоколад
Снимка: Христинка Колева
1 / 6
26/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Бриош с крем и парченца шоколад - просто искаме парченце, нищо друго не ни трябва"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • прясно мляко - 170 мл
  • вода - 110 мл
  • захар - 120 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 щипка
  • за крема
  • брашно - 20 г
  • захар - 25 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • още
  • шоколад - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бриош с крем и парченца шоколад за любителите на козунаци и други подобни сладкиши с плънка.

Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята. Добавя се 200 г от брашното, разбърква се и се оставя на топло да втаса.

Към тази смес се добавят жълтъка, водата, захарта и солта. Постепенно се прибавя брашното и когато тестото стане гъсто и трудно за бъркане, се прехвърля на плот и се доомесва.

Тестото се прехвърля в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса.

Докато тестото втасва, се приготвя ванилов крем. Всички продукти за крема се смесват в малка тенджерка и кремът се сварява до сгъстяване. Оставя се да изстине.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с размери 30/40 сантиметра.

Половината кора се намазва с крема и се поръсва с дребно нарязания шоколад.

Кората се нарязва на 8 ленти откъм късата страна на правоъгълника.

Ненамазаните ленти се прехвърлят върху намазаната част. Усукват се и се завиват на охлювче.

Бриошчетата се подреждат в тава, постлана с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.

Всеки бриош с крем се поръсва с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: