Начин на приготвяне
Бриош с крем и парченца шоколад за любителите на козунаци и други подобни сладкиши с плънка.
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята. Добавя се 200 г от брашното, разбърква се и се оставя на топло да втаса.
Към тази смес се добавят жълтъка, водата, захарта и солта. Постепенно се прибавя брашното и когато тестото стане гъсто и трудно за бъркане, се прехвърля на плот и се доомесва.
Тестото се прехвърля в намаслена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да втаса.
Докато тестото втасва, се приготвя ванилов крем. Всички продукти за крема се смесват в малка тенджерка и кремът се сварява до сгъстяване. Оставя се да изстине.
Втасалото тесто се разточва на правоъгълник с размери 30/40 сантиметра.
Половината кора се намазва с крема и се поръсва с дребно нарязания шоколад.
Кората се нарязва на 8 ленти откъм късата страна на правоъгълника.
Ненамазаните ленти се прехвърлят върху намазаната част. Усукват се и се завиват на охлювче.
Бриошчетата се подреждат в тава, постлана с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса 25 минути.
Всеки бриош с крем се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!