Паприкована сланина

Паприкована сланина1 / 4
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
"Най-вкусната сланина е паприкованата и нарязаната на тънко, с мерак. И да не пропуснете да сервирате с новото домашно вино"

Необходими Продукти

  • сланина - 1.5 кг сурова
  • сок от кисело зеле - около 3 л армея
  • сол - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • чубрица - 3 ч.л.
  • сминдух - 3 ч.л.
  • черен пипер - 3 ч.л.
  • дафинов лист - 5 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Важно условие е сланината да бъде отделена от маста, след като се отреже от прасето - едно цяло са, но сланината е откъм кожата и една тънка ивица я отделя от маста.

Нарязваме сланината на ивици с дължина около 15 см и ширина не повече от 2.5 см.

В подходящ съд наливаме сока, слагаме дафиновия лист, черния пипер и бахара и слагаме на котлона да заври.

Слагаме нарязаната сланина във врящата течност за около 2 минути (от повторното завиране), вадим, отцеждаме и оставяме да изстине.

Приготвяме сместа от подправките - да е еднородна.

Всяко парче сланина се овалва добре в сместа и после се подреждат в подходяща кутия, като празнините се запълват със смес.

Съхраняваме във фризера, не замръзва като месото. Вадим 10-15 мин. преди нарязване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: