Начин на приготвяне
Слагаме фасула в дълбока купа, заливаме го с вода и го оставяме едно денонощие, за да се свари по-бързо на следващия ден. В тенджера слагаме вече шупналия фасул и добавяме нарязаните лук, морков и чушка.
След като заври намаляваме котлона и го оставяме на бавен огън да къкри. След като фасулът е готов го махаме от котлона и слагаме да запържим доматите.
Когато станат и те готови прибавяме червения пипер (слагате толкова, колкото искате да ви стане червен фасулът) и го запържваме около минута.
Готовите домати прибавяме при вече готовия фасул и го връщаме да поври поне 10 минути с доматите, след това слагаме солта, джоджен и чубрица (по ваш вкус).
В тиган запичаме брашното до златисто, оставяме го да изстине и в купа го разбиваме с малко вода. Трябва да стане смес, гъста като боза. На бавни струйки я добавяме във фасула (може и да не я слагате цялата, зависи колко гъст искате да се получи фасулът), като разбъркваме непрекъснато.
В отделен тиган нарязваме сланината и я запържваме от 2-те страни до златисто, слагаме купа фасул и гарнираме със сланина.
Да ви е сладко!