Боб яхния със сланина

mariqmariq
Новак
2515317
Боб яхния със сланина3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 250 г
  • моркови - 1 бр. среден
  • лук - 1 глава стар
  • чушки - 1 зелена
  • сланина - 400 г чорбаджийска
  • домати - 2 с.л. от консерва
  • червен пипер
  • брашно - 3 с.л
  • джоджен
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме фасула в дълбока купа, заливаме го с вода и го оставяме едно денонощие, за да се свари по-бързо на следващия ден. В тенджера слагаме вече шупналия фасул и добавяме нарязаните лук, морков и чушка.

След като заври намаляваме котлона и го оставяме на бавен огън да къкри. След като фасулът е готов го махаме от котлона и слагаме да запържим доматите.

Когато станат и те готови прибавяме червения пипер (слагате толкова, колкото искате да ви стане червен фасулът) и го запържваме около минута.

Готовите домати прибавяме при вече готовия фасул и го връщаме да поври поне 10 минути с доматите, след това слагаме солта, джоджен и чубрица (по ваш вкус).

В тиган запичаме брашното до златисто, оставяме го да изстине и в купа го разбиваме с малко вода. Трябва да стане смес, гъста като боза. На бавни струйки я добавяме във фасула (може и да не я слагате цялата, зависи колко гъст искате да се получи фасулът), като разбъркваме непрекъснато.

В отделен тиган нарязваме сланината и я запържваме от 2-те страни до златисто, слагаме купа фасул и гарнираме със сланина.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: