Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на гъст сняг, заедно със захарта. Разбийте и жълтъците и смесете бялата и жълтата смес.
Разбъркайте и добавете брашното поетапно. Разделете сместа на три части и изпечете три блата върху домакинска хартия.
Пригответе захарен сироп и сиропирайте охладените блатове.
Разбийте сметаната на гъст крем, намажете блатовете и сглобете карамелената торта.
Направете карамел, като разтопите захарта с водата. Преди да свалите сместа от котлона, добавете натрошените орехови ядки.
Оставете леко да се охлади и залейте горния блат на тортата.
Готовата торта охладете за около час преди консумация.
Тортата с карамелизирани орехи и сметана е много сполучлива.