Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Карамелена торта»Торта с карамелизирани орехи и сметана

Торта с карамелизирани орехи и сметана

Торта с карамелизирани орехи и сметана
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"ТАКОВА ЧУДО НЯМА! Само докато активираме рецептата се облизахме десетки пъти. Това е една просто безумна, разкошна торта. Благодарим на Веселина за труда и красотата!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • течна сметана - 500 мл
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
  • орехи - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на гъст сняг, заедно със захарта. Разбийте и жълтъците и смесете бялата и жълтата смес.

Разбъркайте и добавете брашното поетапно. Разделете сместа на три части и изпечете три блата върху домакинска хартия.

Пригответе захарен сироп и сиропирайте охладените блатове.

Разбийте сметаната на гъст крем, намажете блатовете и сглобете карамелената торта.

Направете карамел, като разтопите захарта с водата. Преди да свалите сместа от котлона, добавете натрошените орехови ядки.

Оставете леко да се охлади и залейте горния блат на тортата.

Готовата торта охладете за около час преди консумация.

Тортата с карамелизирани орехи и сметана е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: