Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пастърма»Домашна овча пастърма

Домашна овча пастърма

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Домашна овча пастърма
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Ама трябва да захладнее, чак тогава може да приготвите това тънко мезе"

Необходими Продукти

  • овче месо - 1 чейрек (суров)
  • сол - 2 - 3 кг едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овчето месо се разфасова. Дъното на кофа от 5 кг се поръсва с едра сол.

Нарежда се разфасованото месо и пак се поръсва със сол.

Така се редува, докато се напълни кофата. Похлупва се и се оставя да престои на хладно 10 дни.

След това се изкарва месото от кофата, измива се кофата, понеже месото пуска мръсна вода, и наново се посолява, ако месото има червеникави места, и се нарежда в кофата.

Престоява още 10 дни и пастърмата е готова за консумиране или готвене на манджи. На снимката пастърмата е обезсолена и готова за готвене.

Домашната овча пастърма е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: