Боб с овча пастърма

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Боб с овча пастърма1 / 2
11/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пастърма - 200 г овча
  • боб - 2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер. На другия ден изхвърлете водата, сипете нова и сложете в глинен съд. Варете боба да омекване (около 90 минути) в умерено загрята фурна.

В отделен съд се слага пастърмата, която предварително сте нарязали на малки кубчета, залива се с отвара от боба и се кипва. Добавя се ситно нарязания лук и подправките и се оставя 20 минути на умерен огън, след което се добавя сварения боб.

Доматите се настъргват и задушават в маслото до омекване. Добавят се към останалите продукти и ястието се оставя да поври още 20 минути на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: