Пържен сом с царевично брашно

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
08/02/2016
"Не се занимавайте с глупости да го пълните или да правите сосове - най-вкусният сом е пърженият и се обзалагаме на каса бира, че и на вас ще ви хареса "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 841
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сом - 1.5 кг
  • царевично брашно - 1 ч.ч
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствам сома, като го натривам с едра сол.

Така отстранявам слузта, която пуска.

Измивам го добре и нарязвам на шайби.

Посолявам всяко парче и оставям да си поеме солта.

В тавичка слагам царевичното брашно.

Овалвам всяко парче и слагам да се пържи в силно сгрято олио до златисто от всички страни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар