Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Чеснови мариновани крилца с мандарина

Чеснови мариновани крилца с мандарина

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Чеснови мариновани крилца с мандарина
Снимка: Мария Доева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Днес ще ви представим една испанска рецепта за крилца и бутчета, която няма равна на себе си"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • чесън - 5 г на гранули
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мандарини - 2 - 3 бр. сок
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1 ч.л
  • олио - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се изчистват, измиват и нарязват. Слагат се в голям съд, в който се добавят мазнината, чесънът, червеният пипер, сол и черен пипер на вкус, кърито и сокът от мандарини.

Разбърква се много добре и се оставя за час- два в така приготвената марината, за да се овкусят.

След това крилцата се подреждат в тавичка, поливат се с 2-3 капки зехтин или олио, добавя се една разполовена мандарина и се подрежда измежду тях.

Запичат се в загрята на 200 градуса фурна за 30-40 минути. Поднасят се с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petya Mincheva
Petya Mincheva
Предполагам, че стават много вкусни. Непременно ще ги пробвам. Снимката от тази рецепта ли е? На нея май крилцата имат някакъв сос?
25.02.2016 21:44