Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печени мариновани крилца

Печени мариновани крилца

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Печени мариновани крилца
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
26/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Не сядаме на масата без печени мариновани крилца"

Необходими Продукти

  • пилешки крила - 1 кг
  • краве масло - 50 г
  • за марината
  • соев сос - 5 с.л.
  • сос от нар - 5 с.л.
  • олио - 50 мл
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч л.
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за марината и разбъркайте.

Измийте и подсушете добре пилешките крилца. Потопете всяко в маринатата.

Поставете маринованите крилца в купа и покрийте с фолио за свежо съхранение. Сложете в хладилник за няколко часа. Може и за една нощ.

След това наредете маринованите крилца в намазана с малко олио тава. Полейте ги с маринатата, която е останала в купата.

Върху всяко крилце сложете по малко парче масло.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за 1 час.

След това махнете фолиото и печете още 10-15 минути - до запичане.

Поднесете пилешките крилца на фурна топли с подходяща гарнитура и чаша бяло вино.

Много вкусни и крехки печени мариновани крилца.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: