Начин на приготвяне
Измиваме булгура в топла вода и го изцеждаме, добавяме солта и го оставяме за 1 час, прибавяме брашното. Омесваме добре, от сместа оформяме малки кюфтенца.
В дълбок съд на котлона с малко олио слагаме агнешкото месо, покриваме го с вода колкото да не се вижда месото. Варим на бавен огън до омекване.
Отделно изцеждаме нахута и боба, а лещата сваряваме в малко вода.
Добавяме ги към месото и продължаваме да варим. Накрая прибавяме и кюфтетата, варим за още 10 минути.
Лука нарязваме на ситно и запържваме в олио, прибавяме пюрето, черния пипер, джоджена, босилека и сумака. Разбъркваме ти добавяме го към месото.
Оставяме да заври и покриваме съда с капак. Оставяме още 5 минути върху котлона на слаб огън.