Кремки

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Кремки
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 9
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16-18 бр.
"Няма сила на света, която да ни спре да опитаме от тези уникални кремки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 800 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 10 - 11 с.л
  • мая - 1 кубче
  • яйца - 6 бр. жълтъка
  • масло - 5 - 6 с.л или маргарин
  • за крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • пудинг - 2 пакетчета
  • масло - 200 г
  • ванилия - 2 пак.
  • пудра захар - 6 - 7 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От съставките за тестото се замесва меко тесто, но не бива да залепя по ръцете ви. Най-добре ползвайте миксер или робот. Оставете да втаса на топло. После пак го премесете.

Късате по малко топче и правите фитил около 15-20 см дълго (една педя) и около сантиметър дебело. Така от два фитила оплитате на кифличка. От това тесто се получават около 16-18 кифлички.

След като ги направите наредете в тава с хартия за печене и леко намаслена. Оставете на топло да втасат, за да се надигнат. Ако нямате топла стая, може да ги сложите във фурната на 50 градуса.

Когато са готови, намажете с жълтък отгоре и изпечете във фурната на 190 градуса около 15-20 минути. Оставете да изстинат и ги срежете през средата.

Пригответе крема- загрейте млякото, добавете пудинга, ванилията и захарта, бъркайте да не стане на буци. Всяка кифличка намазвате с крема и слепвате. Отгоре може да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: