Сладкиш с Нутела

Сладкиш с Нутела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Този прекрасен домашен сладкиш е 2 в 1 - хем сладичко, хем Нутела Лесен за приготвяне и любим на авторката!"

Необходими Продукти

  • Продукти за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • орехи - 200 г смлени
  • бакпулвер - на върха на ножа
  • галета - 2 с.л.
  • Продукти за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 120 г
  • пудра захар - 160 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • нутела - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме блата. За целта се разделят белтъците от жълтъците. След това разбийте белтъците с щипка сол до получаване на пухкав сняг. Разбийте жълтъците със захар. Добавете към тях галетата, бакпулвера и смлените орехи.

Към получения крем се добавят белтъците. Разбийте с миксера, но на най-ниската скорост. Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 26 см. Формата трябва да е предварително намазана с масло. Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.

Междувременно пригответе крема. Сложете на котлона 300 мл от млякото заедно с пудра захар. Млякото трябва да заври. В оставащите 300 мл мляко се разбиват яйцата и брашното.

Сипете ги на тънка струйка към врящото мляко и бъркайте докато се получи хубав гъст крем. Оставете го да се охлади. Разбийте размекнатото масло с Нутелата и ги прибавете към охладения крем. Разбивайте няколко минути с миксер.

Върху изстиналия блат се сипва крема и се оставя в хладилник. Декорирайте сладкиша по ваше желание - може да използвате сметана, ягоди, разтопен шоколад или др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виржиния Георгиева
Виржиния Георгиева
Трябва обезателно да се пробва
08.02.2016 15:00
4
1
Покажи всички подкоментари