Начин на приготвяне
Първо приготвяме блата. За целта се разделят белтъците от жълтъците. След това разбийте белтъците с щипка сол до получаване на пухкав сняг. Разбийте жълтъците със захар. Добавете към тях галетата, бакпулвера и смлените орехи.
Към получения крем се добавят белтъците. Разбийте с миксера, но на най-ниската скорост. Сместа се изсипва във форма за торта с диаметър 26 см. Формата трябва да е предварително намазана с масло. Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
Междувременно пригответе крема. Сложете на котлона 300 мл от млякото заедно с пудра захар. Млякото трябва да заври. В оставащите 300 мл мляко се разбиват яйцата и брашното.
Сипете ги на тънка струйка към врящото мляко и бъркайте докато се получи хубав гъст крем. Оставете го да се охлади. Разбийте размекнатото масло с Нутелата и ги прибавете към охладения крем. Разбивайте няколко минути с миксер.
Върху изстиналия блат се сипва крема и се оставя в хладилник. Декорирайте сладкиша по ваше желание - може да използвате сметана, ягоди, разтопен шоколад или др.
Коментари