Спанак с ориз и масло

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
08/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 682
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спанак - 1 кг
  • ориз - 1 водна чаша
  • масло - 50 г
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • за запръжката
  • масло - 100 г
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства, измива се и се реже на парчета. Слага се да ври около 40 във вода. Отстранява се от огъня, изцежда се, измива се и се задушава в малко мазнина.

Добавят се ориз, масло, нарязан на кубчета морков, черен пипер и сол на вкус. Добавя се вода, колкото да покрие съдържанието на съда.

В тиган се разтопява маслото и се добавя червеният пипер. Запържва се. Когато заври хубаво гозбата, се изсипва запръжката и се разбърква.

Оставя се да къкри, докато се посгъсти. След това се отстранява от огъня. Допълнително може да се залее с чеснов сос.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар