Начин на приготвяне
Като за начало, трябва да започнете с приготвянето на сиропа за Тирамисуто. Нужно е да поставите всички продукти за него в подходящ съд и да ги загреете на висока температура.
След това леко намалете и оставете да се посгъсти за около пет минути, като бъркате регулярно. После сиропът трябва да се прехвърли в купичка, в която ще е удобно да се напояват бишкотите.
Заемаме се и с крема за тирамису. За целта се отделят белтъците от жълтъците. Вторите миксираме със захарта и коняка и разбиваме на водна баня, за да приготвим крем Забайон.
Оставя се встрани за известно време, а междувременно се разбиват белтъците с щипка сол. Отделно се бие и сметаната. След това в голям съд се миксират маскарпонето, белтъците и изстудилият се вече Забайоне.
Време е италианският сладкиш да се сглоби. Ето защо покриваме дъното на подходяща тавичка с ред сиропирани бишкоти. Покриваме ги добре с крем.
Следват отново ред от бишкоти и ред крем. Това се прави до изчерпване на продуктите, като е добре Класическото Тирамису да се завърши с крем.
След това се поръсва с какао или шоколадови стърготини. Хубаво е Тирамисуто да престои на студено няколко часа и тогава да се консумира.
Коментари
Незнам колко и какво му се полага но е безобразно вкусно със все сметаната! ;)
Поздрави! (: