Начин на приготвяне
Поставете маслото и зехтина в голяма тенджера, която трябва да загреете на средно висока температура. Сложете и няколко зрънца царевица и щом започнат да се пукат, сложете и останалите.
Тенджерата трябва да се разклаща през известно време. А когато пукането започва да се чува по-рядко, значи е време да отстраните тенджерата от огъня.
Преди да се замете с правенето на карамеления сос, пуснете фурната на 100 градуса. Загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие, поставете маслото и подсладителите.
Оставете сместа на слаб тих огън, докато се получи течност с карамелен цвят. Махнете от огъня и прибавете, содата, солта и ванилията.
Всичко това се бърка и се изсипва върху пуканките, които трябва да са в тавичка, застлана с хартия за печене.
След което те се разбъркват. След това по най-бързия начин те се пъхват във фурната и се пекат в загрята фурна около 40 минути.