Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем брюле»Бърз десерт без печене (Брюле)

Бърз десерт без печене (Брюле)

Бърз десерт без печене (Брюле)
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Няма неочаквани гости за онзи, който знае как се прави бърз десерт без печене"

Необходими Продукти

  • пандишпан - 200 г пандишпанени изрезки или 1 пандишпанен блат
  • крем - 1 опаковка готова смес за Брюле
  • компот - 100 мл сок (от праскови)
  • желатин - 1 пакетче
  • сладко от ягоди - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема според указанието на опаковката (сместа се смесва със 100 мл охладено мляко и се бърка до хомогенна смес, добавя се към 700 мл врящо прясно мляко + 150 г захар, оставя се за 3-4 минути на котлона и се сваля).

Накиснете желатина във вода и след като е набъбнал, го добавете към топлия крем (не трябва да е горещ, оставете го за 5-6 минути и тогава добавете желатина). Бъркайте до разтапяне на желатина.

Изсипете крема в силиконова форма за кекс, разпределете сладкото, потапяйте изрезките за кратко в сока от компот и ги разпределете плътно върху крема.

Оставете за 30 минути леко да се охлади и сложете в хладилник за 2 часа. Готовият десерт обърнете внимателно върху подходяща чиния и гарнирайте по желание.

За по-лесно отделяне на десерта потопете формата за няколко секунди в гореща вода и тогава обърнете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: