Свинско с шам фъстък

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
09/02/2016
"В сърцата и чиниите ни винаги ще има запазено специално място за това ароматно свинско с шам фъстък "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г контра филе
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За коричката
  • хляб - 1 и 1/2 филии
  • шам фъстък - 60 г суров
  • магданоз - 3 с.л. (листата)
  • яйца - 1 брой
  • зехтин - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Овкусете със сол и черен пипер нарязаното на пържоли контра филе и ги оваляйте в брашното.

Загрейте маслото и олиото и запечатайте за по 1 минута от всяка страна пържолите.

Подредете ги в тава и ги залейте с мазнината от пърженето.

В блендер смелете хляба, шам фъстъка и магданоза. Добавете зехтина, яйцето, солта и пипера и разбъркайте добре.

Сложете от сместа върху всяка пържола.

Изпечете на 200 градуса за 13 минути.

Рецептата е адаптирана от Йоли.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анелия Терзиева
Интересно предложение,което обезателно ще изпробвам.
0
0
Ирина Андреева Jolie
Много интересна и нестандартна рецепта :) Браво! :)
0
0