Чомлек

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120485
10/02/2018
"Време е за едно емблематично за българската кухня ястие чомлек с крехко джоланче и картофи, приготвен по стара българска рецепта. Ястието, което се топи в устата"
Приготвяне60 мин.
Готвене300 мин.
Общо360 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176 998
  • Преглеждания за месеца5154
  • Преглеждания за седмицата706
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрийте джолана със сол и черен пипер, а зеленчуците нарежете на едро.

За това ястие е задължително използването на глинен съд - гърне или глинен гювеч.

Вземете гърнето и в него сложете доматите и червен пипер, по средата сложете джолана, а около него - зеленчуците.

Между тях поставете необелени скилидки чесън и подправките, полейте с олиото и вино и поръсете с магданоз.

Сложете капака и печете на 220 градуса, докато заври (около 40 мин), след това намалете градусите на 120 и задушавайте 5 часа.

По оригинална рецепта чомлекът се прави с телешко месо, като му се добавят коленце и опашки, доколкото знам, аз обаче не успях да намеря такива продукти.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар