Начин на приготвяне
Според предпочитанията, всеки може сам да си определи каква да бъде плънката и количеството на продуктите.
Картофите се измиват много добре. Може да се опекат или сварят до полуготовност. Разрязват се по дължина по средата.
С малка лъжичка се издълбава вътрешността, за да се получи кошничка. Извадената картофена вътрешност се намачква. Морковите се сваряват и намачкват. Маслините се обезкостяват и се нарязват на парчета.
Прясното мляко, топеното, пушеното сирене и маргаринът се загряват леко, за да се разтопят. Колбасът се реже на парчета.
Смесваме всички продукти с изключение на солта и олиото. Ако ви се струва, че сместа е гъста, може да я разредите с още мляко.
В намазана с олио тавичка се поставят напълнените с горната смес леко посолени със сол издълбани картофи и се поставя върху тях сирене чедър. Може да се настърже кашкавал, а може и без нищо.
Пекат се пълнените картофи около 15-20 минути на 230 градуса.
Пълнените картофки с колбас и сирена са готови.