Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофки с колбас и сирена

Пълнени картофки с колбас и сирена

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Пълнени картофки с колбас и сирена
Снимка: Величка Калева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Хем ще разчистите хладилника, хем такава вкусотия ще приготвите, че всички дълго ще се облизват"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. големи
  • моркови - 2 бр.
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • пушено сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • колбас
  • маслини - 30 бр.
  • чедър - 4 - 5 листенца
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • маргарин - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лют пипер - по желание
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Според предпочитанията, всеки може сам да си определи каква да бъде плънката и количеството на продуктите.

Картофите се измиват много добре. Може да се опекат или сварят до полуготовност. Разрязват се по дължина по средата.

С малка лъжичка се издълбава вътрешността, за да се получи кошничка. Извадената картофена вътрешност се намачква. Морковите се сваряват и намачкват. Маслините се обезкостяват и се нарязват на парчета.

Прясното мляко, топеното, пушеното сирене и маргаринът се загряват леко, за да се разтопят. Колбасът се реже на парчета.

Смесваме всички продукти с изключение на солта и олиото. Ако ви се струва, че сместа е гъста, може да я разредите с още мляко.

В намазана с олио тавичка се поставят напълнените с горната смес леко посолени със сол издълбани картофи и се поставя върху тях сирене чедър. Може да се настърже кашкавал, а може и без нищо.

Пекат се пълнените картофи около 15-20 минути на 230 градуса.

Пълнените картофки с колбас и сирена са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: