Начин на приготвяне
Сварете канелоните в подсолена вода с малко зехтин за две минути. Извадете ги от водата и ги напълнете с плънката.
Нея пригответе, като смесите изварата с останалите продукти за пълнежа. От пилешкото филе оформете 4 пържоли.
С чукче леко ги изтънете. Поръсете ги със сол и черен пипер. Във всяко филе завийте по един пълнен канелон.
Оваляйте ги в брашно и в тиган с малко мазнина, запечете рулцата хубаво от двете страни. Наредете ги в подходяща тава заедно с останалите пълнени канелони.
Пригответе соса, като разтопите маслото и добавите брашното.
Разбъркайте и налейте прясното мляко, като бъркате енергично, докато се сгъсти сосът (не трябва да е много гъст, при необходимост добавете още мляко).
Посолете със сол и черен пипер и свалете от огъня. Прибавете настърганите сирена и разбъркайте добре. Изсипете го в тавичката при рулцата и канелоните.
Печете на 200 градуса за 25-30 минути. Сервирайте ястието топло, поръсено с настърган кашкавал.
Пилешките рулца с пълнени канелони в сос от четири сирена са много вкусни.
Коментари