Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки филета със сос от четири сирена

Пилешки филета със сос от четири сирена

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки филета със сос от четири сирена2 / 2
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тези филенца приготвени в сос от четири сирена се направо разтапят на езика. Ястие, което задължитлено трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г филе
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • синьо сирене - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • бяло сирене - 100 г
  • сметана - 200 мл
  • бяло вино - 200 мл
  • пилешки бульон - 200 мл
  • зехтин - 200 мл
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете в малко зехтин лука и чесъна. Добавете малко от бялото вино.

Прибавете сирената, сметаната и пилешкия бульон и оставете да се посгъсти.

Пилешкото филе нарежете на ивици и овкусете със сол и бял пипер. Пилешките ивици запържете в тиган в малко зехтин за 10-12 мин.

Угасете с останалото бяло вино. Накрая добавете соса от четирите сирена.

Поднесете с гарнитура ориз и зеленчуци.

Пилешките филета със сос от четири сирена са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Перфектно Нина, рецептата ти е чудесна.

Малка забележка - 10-12 мин. за пържене на пилешко са много и го правят сухо.
11.02.2016 23:28