Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с кашкавал

Пилешки гърди с кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пилешки гърди с кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - за овалване
  • сол
  • подправка за пиле
  • кашкавал - 20 - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се размразяват и разфасоват на средни парчета. Посоляват се и от двете страни. Поръсват се с подправка за пиле.

Овалват се в галета. Потапят се в предварително разбитите яйца. Пържат се в силно загрято олио и от двете страни.

Слага се парченце кашкавал върху всяко парче месо. С лъжица се взима от горещата мазнина и се разлива върху кашкавалите, за да се разтопят.

Пилешките гърди с кашкавал се поднасят с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: