Пържолки и гриловани тиквички на скара

11/02/2016
"Който е измислил скарата, е гений!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 211
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 3 бр. пържоли
  • тиквички - 2 бр.
  • за маринатата
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • соев сос - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме олиото, соев сос, сок от половин лимон, пресован чесън, щипка сол и черен пипер. Продуктите се разбъркват добре.

Всяка пържола се намазва с от двете страни с получената марината.

Тиквичките се измиват и почистват. Нарязват се на тънки ленти. Намазват се със същата марина.

Междувременно скарата се загрява, намазва се с парче сланина и отгоре мятаме пържоли, тиквички, кебапчета. Печем от двете страни до готовност.

Накрая винаги препичам филии хляб. Поднасяме пържолка с гриловани тиквички, кебапчета и чаша червено вино.

Добър апетит !

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар