Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран пангасиус

Паниран пангасиус

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Паниран пангасиус2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
135 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Трудно може да устоите на хрупкавата коричка и топящата се устата среда на панирания пангасиус. А да знаете само как си върви с бира"

Необходими Продукти

  • пангасиус - 1 кг филе
  • лимони - сока на 1 лимон
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 броя
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете пангасиуса, овкусете го с лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер и го оставете за час-два да се маринова. По желание го нарежете на по-малки парчета.

След това загрейте мазнина в тиган, разбийте яйцата. Оваляйте всяко филе риба първо в галета, след това в яйца и пак в галета. Изпържете в сгорещената мазнина от двете страни.

Готовата риба отцедете върху хартия. Поднесете панирания пангасиус с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
517
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата изпълнена!!
25.03.2024 18:55
lysi
lysi
Зa осми мaрт е идеaлно.предвaрително блaгодaря!
08.03.2015 17:30
1
Колачева
Колачева
става чудесно аз винаги я правя така
08.08.2013 21:25
5