Начин на приготвяне
Сушената коприва трябва да се накисне предварително във вряла вода за около 10-ина минути.
Междувременно кипнете около 2 л подсолена вода и сложете в нея ситно нарязаните зеленчуци - лук, морков, домат, както и малко олио.
Няколко минути преди да свалите супата от котлона, сложете 1 шепа фиде. Оставете да поври 2-3 минути, след което отстранете от огъня.
Пригответе застройка от 1 жълтък и 3 с.л. кисело мляко, Темперирайте я с 3-4 с.л. от супата, след което сложете в тенджурата.
Върнете супата от коприва обратно на котлона, оставете да поври 2-3 минути на тих огън и след това я отстранете.
Поръсете с подправките.
Супата от сушена коприва е готова.