Начин на приготвяне
Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме яйцето, содата, солта и хладка вода. Замесваме умерено твърдо тесто.
Разточваме тестото на кора с дебелина 2-3 см. Разтопяваме маслото и го разнасяме с четка върху кората.
Изчистваме лапада от дръжките и го бланшираме във вряща посолена вода за няколко минути. Изцеждаме го.
Разпределяме го върху кората и отгоре посипваме с лука, нарязан на ивици и запържен в мазнината.
Навиваме кората на руло, опаковаме я с фолио и оставяме за 20 минути в хладилник. Нарязваме кората напречно на малки рула с широчина 1 см.
Нареждаме рулцата в тава с мазнина и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.