Пълнени зеленчуци

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пълнени зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6
"Давайте насам тези зеленчуци да ги пълним, че сме гладни като вълци"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 броя, по - големи
  • патладжани - 2 броя
  • лук - 1 връзка зелен
  • шунка - 300 г
  • крема сирене - 1 пакетче
  • кашкавал - 150 г
  • чушки - 2 броя, зелена и червена
  • домати - 2 броя, твърди
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 броя
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • кисело мляко - 1/2 кофичка цедено
  • галета - 2 с.л.
  • кайма - 200 г
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните, посолете ги и ги оставете да се отцедят от горчивината. Нарежете всички зеленчуци на възможно най-дребни парчета. Сгорещете малко олио и сложете 1 настърган на фино ренде морков и скълцания зелен лук да се запържат, след което добавете каймата, предварително овкусена със сол, черен пипер и чубрица на вкус. Добавете лъжица сметана и оставете да се запържи. Това е едната плънка за зеленчуците.

Нарязаните чушки, домати (без семките), 1 морков и граха объркайте със сметаната и прецеденото кисело мляко заедно с нарязаната шунка, настъргания кашкавал и крема сирене. Добавете и 2 с.л. галета (повече, ако е рядко).

Овкусете тази втора плънка също с подправки на вкус. Почистете тиквичките и патладжаните от семките, като патладжаните се разполовяват, а тиквичките остават на цилиндри. Напълнете зеленчуците 50 на 50 с двете плънки, като редувате бялата и кафявата от горната част. Наредете ги в намазнена тава и ги сложете в предварително силно загряна фурна за 8-10 минути. Поднесете с украса от копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: