Начин на приготвяне
За направата на пълнените зеленчуци запържих в олио 1 гл. ситно нарязан кромид лук, добавих 1 купичка предварително измит булгур, 1 настърган на ренде домат и шепа сушена зеленчуци - морков, червена чушка, пащърнак, като залях с 1 ч.ч. вода да поври.
Овкусих със сол, джоджен, червен и черен пипер и магданоз и с така готовата смес напълних зеленчуците, като тиквичките и доматите бях издълбала предварително с помощта на чаена лъжичка.
Подредих ги в тава, долях вода, до средата на зеленчуците, покрих с фолио и пекох около.час.
После отстраних фолиото, полях с една малка разфасовка течна готварска сметана и допекох пълнените зеленчуци с булгур и сметанов сос.