Бабините заляти яйца

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
12/02/2016
"Представяме ви една уникално вкусна и лесна рецепта от кухнята на Баба - а Баба готви най-добре "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
59 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо245 832
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена59

Необходими Съставки

* мерки и количества
Яйца на Очи

Начин на приготвяне

В тенджера завирам вода в която слагам 1 с.л. оцет и малко сол.

Чуквам яйцата и чакам да се забулят, след което ги вадя с решетъчна лъжица.

Приготвям си чинии, в които съм натрошила малко сирене и кисело мляко.

Слагам яйцата отгоре. В друг съд завирам олио и поливам яйцата които предварително съм поръсила със червен пипер.

Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с двойно дъно и незалепващо покритие 26 см
28.50 лв.
Виж ››

Допълнение към колекцията ви от уникални кухненски съдове е този алуминиев тиган с незалепващо покритие. Удобен за готвене, с дълга дръжка и прекрасен син цвят, алуминиевият тиган е новия помощник-готвач във вашата кухня.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#186302
защо я предлагате като различна рецепта ,това са класически яйца по панагюрски.
22
0
Веселина Гатева
А пробвали ли сте с водата,в която са врели яйцата да направите каша с масло и брашно.Много е вкусна.Яйцата се сервират върху фрикасето,поръсени с червен пипер.Това правеше моята баба.
8
0
Биляна Владова
това е рецептата която приготвя моята майка, а тя я е научила от нейната баба. явно има много варианти на едно и също ястие, които винаги са много сполучливи и вкусни.
1
1
Таня Левенова
слагам и чесън
26
2