Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк със зеленчуци

Солен кейк със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Солен кейк със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
"Няма как да не обявим този солен кейк за рецепта на седмицата - вкусен, богат и много лесен за приготвяне"

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 350 г микс от морков, чушка, царевица и кисели краставички
  • домати - 100 г сушени
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • вино - 150 мл сухо бяло
  • яйца - 5 броя
  • семки - 70 г слънчогледови
  • сирене - 125 г пармезан, настърган
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрейте фурната но 175 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа и в кладенче в средата му се изсипва виното, заедно с леко разбитите яйца. Използвайте тел за разбиването.

Всички зеленчуци, семките, пармезана и зехтина се разбъркват с тестото и се овкусява със сол и черен пипер.

Соленият кейк със зеленчуци се изсипва в намазаната форма за кекс или обикновена тава с диаметър 22 см и се пече около час в предварително загряната фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: