Начин на приготвяне
Млякото и яйцата се разбиват с миксера. Добавят се солта, захарта и содата и се разбърква пак. Малко по малко се добавя брашно и се разбърква, докато сместа се сгъсти, но и да е по-течна.
Тиганът се загрява и се сгорещява мазнина. Слага се от сместа-да се запълни дъното. Не трябва да става много дебело, нито много тънко (тогава ще се скъса при обръщането).
Когато започне да се изпържва отдолу, се повдига в краищата с ножче, иначе може да залепне. Когато е готова от едната страна, се обръща от другата и се изпържва до готовност.
Готовите палачинки се изваждат в чиния и аз лично ги захлупвам с още една чиния отгоре, за да стоят топли и меки.
Поднасят се топли и могат да се ядат по избор както със сладко, така и със солено.
Коментари
Сладки ги предпочитам с мед и орехи!