Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Класическа свинска кавърма

Класическа свинска кавърма

RenkataRenkata
Чирак
4131280
Класическа свинска кавърма
Снимка: Milka Karlezhova
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Време е и за една класика от българската кухня - свинска кавърма в гювечета с лук, вино и зеленчуци по рецепта от южна България. Ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 7 - 8 глави кромид
  • чушки - 7 - 8 бр. печени
  • доматен сос
  • олио - масло
  • вино - 10 мл
  • вода
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо го измиваме, нарязваме го на жулиени. Слагаме го в тенджера. Първо го задушаваме, след това го пържим до готовност.

През това време нарязвам лука на полумесеци. Изваждаме месото в една купа и го покривам.

В същата тенджера слагам лука и го пържим и него до готовност, добавяме червен пипер, връщаме месото.

Слагаме доматен сос и нарязаните чушки. Разбъркваме добре и го оставяме малко да покъкри на тих огън.

Преди да махнем ястието, слагаме малко винце, овкусяваме с черен пипер и сол.

Сервираме кавърмата в гювечета и поръсваме на ситно нарязан магданоз.

Опитай и другите ни рецепти за кавърма като тази страхотна пилешка кавърма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Наистина много хубава рецепта!
03.03.2024 20:56
1
Анонимен
Анонимен
Колко доматен сос?
22.10.2023 14:27
2
LinaN
LinaN
Страхотна рецепта!
04.08.2018 23:44
8
3