Пилешки бутчета по италиански

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127556
18/05/2011
"Днес ще ви представим една по-различна, но невероятно вкусна италианска рецепта за печени пилешки бутчета в специална марината. За нас това е една от любимите рецепти за бутчета. Ще си оближете пръстите"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136 395
  • Преглеждания за месеца373
  • Преглеждания за седмицата227
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Намажете бутчетата с масло и ги натрийте със сол, черен и червен пипер и къри. Подредете ги в намазнена тава и долейте в нея 1/2 ч.ч. вода. Сложете ги да се пекат в предварително загряна фурна за 30-40 минути.

Накълцайте чесъна и лука и ги задушете в сгорещено олио. Щом омекнат добавете нарязаните на дребно домати. Оставете ги хубаво да си пуснат соса и добавете индийско орехче, сол и розмарин.

Отделно смесете бульона, лимоновия сок, магданоза и меда и ги добавете към доматения сок. Вари се още 5 минути и се маха от котлона. Поднесете порция пилешки бутчета, поляти със сос.

Рейтинг

5 16
4 10
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Илияна Димова
Много благодарим за рецептата ! Много са вкусни и ароматни и бутчетата и соса !
0
0
З МАРИНОВ
З МАРИНОВ
02.02.2015 13:23
Чудесна рецепта. Ще я пробвам
0
0
pampaez
pampaez
12.01.2014 12:38
Страхотни
2
0