Начин на приготвяне
Пуснете цялата глава чесън в малка тенджера с вряща вода и варете 15-20 минути, докато омекне. Извадете я от тенджерата, отцедете я върху домакинска хартия и оставете да изстине малко.
Изстискайте вътрешността на скилидките в хаванче и счукайте на паста. Загрейте зехтина в голяма тенджера на умерен огън и сотирайте агнешкото за 5-7 минути, докато парчетата се запържат добре от всички страни.
Добавете доматите, доматеното пюре, ригана, джоджена и чесновата паста. Подправете щедро с морска сол и прясно смлян черен пипер.
Налейте достатъчно количество вода да покрие съставките и задушавайте 2 часа, докато агнешкото стане крехко, а сосът се сгъсти.
В последните 15 минути от готвенето прибавете лимоновия сок и разбъркайте.
Поднесете с пържени картофи.